Суспільство
9 лютого 2015
Під мерією мітингують проти здорожчання метро
Представники Київської міської організації ВО "Свобода" вимагають від Кличка економічно обґрунтувати підвищення вдвічі ціни на проїзд у метрополітені.
news-image

Під будівлею Київської міськдержадміністрації проходить мітинг проти підвищення ціни на проїзд. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на УП.

"Були проведені громадські слухання щодо підняття тарифів, і під час цих слухань понад 1000 киян висловилися проти цього, а приблизно 100 висловилися "за". Тому незрозуміло, на якій підставі КМДА видало відповідне розпорядження по збільшенню тарифів", - зазначив народний депутат від "Свободи" Юрій Левченко.

Зокрема, представники Київської міської організації ВО "Свобода" вимагають від Кличка економічно обґрунтувати підвищення вдвічі ціни на проїзд у метрополітені.

Як відомо, з 7 лютого вартість проїзду у метро Києва виросла з 2 до 4 гривень, у наземному транспорті - з 1,5 гривні до 3 гривень. При цьому у підземці замість нинішніх синіх будуть запроваджені зелені жетони, однак і ті, і інші прийматимуться до проїзду до кінця місяця. Починаючи з березня обміняти сині жетони на зелені, а також старі талони на нові можна буде за курсом 2 до 1. 

Читайте також: Активісти перекрили метро "Хрещатик" через підвищення проїзду

Депутати Київради закликали мера столиці Віталія Кличка призупинити підвищення тарифів на проїзд, бо таке рішення незаконне. Також вони вимагають провести повний незалежний аудит транспортних підприємств Києва та обговорити підвищення тарифів на проїзд на засіданні міськради.