Події
9 лютого 2015
Підполковника ДержНС посадили на 6 років за хабарництво
Чоловік вимагав 50 тис. грн за зняття заборони на експлуатацію торгівельного комплексу
news-image

Підполковника Держслужби з надзвичайних ситуацій посадили на 6 років за хабарництво, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу київської прокуратури.

"Подільським райсудом м. Києва підтримано позицію прокуратури Київської області та засуджено за хабарництво до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна начальника відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київській області. Розслідуванням встановлено, що підполковник служби цивільного захисту вимагав та отримав від юриста Васильківської районної спілки споживчих товариств 50 тис. грн за зняття заборони на експлуатацію торгівельного комплексу та його безперешкодну діяльність в подальшому", - йдеться в повідомленні.

Підполковника визнано винним за ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднаного із вимаганням.

Крім того, як додаткове покарання судом позбавлено посадовця спеціального звання – підполковника служби цивільного захисту та заборонено обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки.