Світ
9 лютого 2015
У Берліні вирішили створити музей інтернету
Інтернет буде представлений в одній низці із книгодрукуванням, автомобілем та іншими винаходами, що кардинальним чином змінили людське життя
news-image

У музеї інтернету в Німеччині буде представлена історія розвитку Всесвітньої Мережі, починаючи з XVII століття, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Новое время.

На думку одного з творців проекту, інтернет слід поставити в один ряд з книгодрукування, автомобілем та іншими винаходами, що кардинальним чином змінили людське життя у всіх його сферах.

Музей буде приватним, і на даний момент автори ідеї його створення шукають приміщення і проводять кампанію по збору коштів. Крім краудфандінга, планується залучити до проекту спонсорів з IT-бізнесу. Планується, що музей запрацює до кінця 2015 року.

Читайте також: Мінкульт планує створити музей Майдану

Тематичними віхами постійної виставки в новому музеї стануть портрети піонерів Мережі та їх новаторські ідеї, на основі яких сформувався сьогоднішній інтернет. Будуть представлені також комп'ютерна революція 1970-80-х років, діяльність хакерів, мобільний зв'язок, а також такі аспекти, як безпека даних і мережева свобода.

Планується, що, крім виставкових залів, у музеї будуть приміщення для тимчасових експозицій, презентацій і цифрових художніх виставок.