Війна
9 лютого 2015
Експерт назвав причину потужного вибуху в Донецьку
Силовики знищили склад зі зброєю бойовиків, застосувавши тактичний ракетний комплекс "Луна".
news-image

Українські військові знищили склад зі зброєю бойовиків на території Донецького казенного хімічного заводу, застосувавши тактичний ракетний комплекс "Луна".

Про це повідомив співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов, передає Є! Єдність.інфо з посіланням на Glavred.info

За його даними, удар був нанесений в момент розвантаження бойовиками великої партії новітньої російського зброї та боєприпасів, у тому числі т.зв. "розумної зброї" з системою радіонаведення.

"Били в момент розвантаження, яка повинна була проходити в трьох місцях, але здуру бойовики привезли в одне місце, бо там (не територія донецького казенного заводу - ред.) Підземні сховища. За нашою інформацією там були новітні боєприпаси з радіонаведення, у тому числі так зване "розумна зброя", пояснив Снєгирьов.

Довідка: "Луна-М" (за класифікацією НАТО - FROG-7) - сімейство радянських тактичних ракетних комплексів з некерованою балістичною ракетою. Дальність стрільби - 15-70 км. Кругове ймовірне відхилення - до 700 метрів. На 2010 рік в Україні перебувало на зберіганні 50 одиниць комплексу.

Читайте також: У Донецьку прогримів потужний вибух. Відео