Суспільство
17 березня 2018
Порошенко: Мені б хотілося всебічного бойкоту чемпіонату світу з футболу в Росії
Порошенко: Не вірте нікому, хто стверджує, що санкції не досягають своєї мети.
news-image

Президент України Петро Порошенко підтримує ідею про бойкот чемпіонату світу з футболу, який пройде влітку 2018 року в Росії. Про це глава української держави сказав в інтерв'ю німецькому медіаконцерну Funke Mediengruppe, опублікованому 17 березня на сайті газети Westdeutsche Zeitung, передає «Є!».

Так, мені би хотілося всебічного бойкоту чемпіонату світу в Росії. Що важливіше для мене, тим паче, що застосовують ефективніші санкції. Не вірте нікому, хто стверджує, що санкції не досягають своєї мети, – заявив Порошенко, відповідаючи на запитання, чи очікує він бойкоту ЧС 2018 з боку збірних країн-учасниць.

На запитання, що він може сказати тим політикам у Німеччині, які наполягають на пом'якшенні санкцій проти Росії, Порошенко відповів: "Санкції не є покаранням, покаранням за російську агресію одного прекрасного дня має стати міжнародний трибунал".

За словами президента, санкції мають бути для того, щоб привести президента Росії Володимира Путіна за стіл переговорів.

Водночас Порошенко наголосив, що зрадів би скасуванню санкцій, але "тільки тоді, коли зникне останній російський 

солдат із Донбасу та Криму". Поки мирної угоди не буде повністю реалізовано, не має бути пом'якшення санкцій проти Росії, – додав президент України.