Політика
10 лютого 2015
Обама застеріг Путіна від продовження «агресивних дій» на Україні
Обама знову заявив про підтримку Америкою суверенітету і територіальної цілісності України
news-image

Президент США Барак Обама в ході телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним застеріг Москву від продовження «агресивних дій по відношенню до України. Про це повідомляє Білий дім, передає Є! Єдність.інфо

«Президент підкреслив важливість досягнення і реалізації мирного врегулювання, яке підкріплене зобов'язаннями за мінською угодою. Тим не менш, якщо Росія продовжить свої агресивні дії на Україні, в тому числі шляхом відправки військ, зброї і фінансування для підтримки сепаратистів, ціна, яку вона заплатить, буде рости», - наводиться в повідомленні позиція американської адміністрації.

Як наголошується, що Обама знову заявив про підтримку Америкою суверенітету і територіальної цілісності України. Він зробив акцент на зростанні кількості людських жертв у результаті бойових дій.

Крім того, президент США підкреслив важливість того, щоб Путін для досягнення мирного врегулювання скористався можливістю, представленої в ході переговорів між Росією, Францією, Німеччиною та Україною.

Раніше 10 лютого учасники контактної групи по врегулюванню українського конфлікту на зустрічі в Мінську домовилися про режим припинення вогню і контроль за його виконанням.

Читайте також: Проект великої і незалежної України може провалитися, - Обама

Крім того, вони погодили схему відведення важкого озброєння. 11 лютого, як очікується, в Мінську відбудеться зустріч лідерів Росії, України, Німеччини та Франції. Повідомлялося, що під час переговорів буде обговорюватися створення демілітаризованої зони в зону бойових дій в Донбасі.