Україна
11 лютого 2015
Дейнего: проект документа ЛНР і ДНР може дати шанс встановити мир
Переданий ЛНР і ДНР проект документа на переговорах по Донбасу може дати шанс встановити мир
news-image
Переданий ЛНР і ДНР проект документа на переговорах по Донбасу може дати шанс встановити мир, заявив журналістам представник ЛНР на переговорах контактної групи з України Владислав Дейнего після закінчення переговорів у Мінську, передає Є! Єдність.інфо

Раніше повідомлялося, що представники ДНР і ЛНР передали свій проект протоколу щодо врегулювання конфлікту на Україну іншим учасникам проходять в Мінську переговорів, які пізніше дадуть свою відповідь на цей документ.
 
 


"Стабільний мир практично неможливий без політичного врегулювання. Ми це проходили в грудні, коли були досягнуті певні домовленості, засновані на угодах чисто військового характеру, але як бачите, практика показала, результату це не дало. Тому основою цього проекту, який ми передали, є комплекс заходів військового і політичного характеру, який може нам дати шанс на отримання результату і на стабільний мир ", - сказав він.

У вівторок в Мінську пройшло засідання контактної групи з України, від якого залежить, чи відбудеться в білоруській столиці 11 лютого зустріч лідерів "нормандської четвірки", куди входять Росія, Німеччина, Франція та Україна. Для проведення саміту має бути узгоджений ряд принципових позицій, а змістовне його наповнення повинна забезпечити робота контактної групи.

Влада України почали в квітні 2014 року в Донбасі силову операцію проти невдоволених подією в минулому лютому держперевороту жителів регіону. За останніми даними ООН, жертвами конфлікту стали понад 5,3 тисячі мирних жителів.

Ситуація в Донбасі різко загострилася в січні, після того як українські силовики, скориставшись перемир'ям і наростивши сили на південному сході країни, стали штурмувати позиції ополченців, почавши з масованою операції в аеропорту Донецька. У Генштабі України заявили, що "українська армія має достатньо сил і засобів, щоб завдати остаточного удару". При цьому начальник Генштабу Віктор Муженко, незважаючи на неодноразово звучали раніше звинувачення на адресу Москви, визнав, що підрозділів Російської армії на території країни немає.
Читайте також: Мінськ запропонував Москві і Києву заходи по виходу з ситуації на Україні

Після різкого збільшення числа жертв конфлікту серед мирного населення ополченці заявили про те, що "відсунуть лінію фронту", щоб уникнути обстрілу житлових кварталів.