Україна
11 лютого 2015
Shell оштрафували на 2,2 млн грн
компанія самовільно збудувала газовий модуль у складі автозаправного комплексу на автомобільній трасі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ в Білозерському районі в Херсонській області
news-image

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законними штрафні санкції щодо ТОВ "Інвест-Регіон", власником якого є експлуатує мережу автозаправних станцій Shell в Україні ТОВ "Альянс Холдинг" (обидва - Київ), на загальну суму 2190000 грн за порушення, допущені при реконструкції та будівництві на двох автозаправних станціях (АЗС) в Херсонській області, передає Є! Єдність.інфо

Як повідомила Державна архітектурно-будівельна інспекція (Держархбудінспекція), суд тим самим визнав законними дії інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Херсонській області в частині застосування штрафних санкцій за результатами виявлених у ході перевірки порушень.

Таким чином, Київський апеляційний адмінсуд також залишив без змін постанову Окружного адміністративного суду Києва від 17 листопада 2014 року.

Згідно із зазначеним визначенням суду від 29 січня 2015 року, текст якого оприлюднено в єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР), ухвала суду апеляційної інстанції може бути оскаржено до Вищого адміністративного суду України.

Читайте також: На "уклонистів" від армії вже відкрито кримінальні провадження

Згідно з даними ЄДРСР, в іншому апеляційному провадженні, щодо приписів та штрафу інспекції ДАБК у Херсонській області до ТОВ "Інвест-Регіон" на 1096200 грн у липні-серпні 2014 за виявлені порушення при монтажі та пусконалагоджувальних роботах стаціонарного заправника газом на АЗС на просп.Миру, 218 в Генічеську (Херсонська обл.) в 2010 році, Київський апеляційний адмінсуд відхилив позов інспекції та залишив без змін постанову Окружного адмінсуду Києва від 14 жовтня 2014 про скасування штрафу та приписів інспекції, а також визнання її дій незаконними.

Крім того, в ЄДРСР оприлюднено ухвалу Київського апеляційного адмінсуду від 28 січня 2015 року, яким відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Держархбудінспекції на постанову Окружного адмінсуду Києва від 10 грудня 2014 року, яким суд першої інстанції задовольнив позов ТОВ "Інвест-Регіон" до інспекції ДАБК в Києві і визнав незаконним штраф до компанії у розмірі 1032300 грн за порушення при експлуатації АЗС Shell по вул. Кільцева дорога, 22 у Святошинському районі Києва.

Як повідомлялося з посиланням на Держархбудінспекції, інспекція ДАБК у Херсонській області за виявлені в ході перевірки в липні 2014 правопорушення оштрафувала ТОВ "Інвест-Регіон" на 1096200 грн по кожному з двох об'єктів незаконного будівництва.

Читайте також: Даішник про корупцію і реформи: Щоб залишитися, потрібно заплатити 2 тисячі доларів

За даними Держархбудінспекції, мова йде про самовільну реконструкції та експлуатації "Інвест-Регіоном" як замовником робіт АЗС по ул.Пасечніка, 1-д у Скадовську.

Крім того, компанія самовільно збудувала газовий модуль у складі автозаправного комплексу на автомобільній трасі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ в Білозерському районі в Херсонській області, уточнюється в повідомленні.

Таким чином, згідно з оприлюдненими Держархбудінспекцією даними, а також інформації ЄДРСР на 10 лютого 2015 року, в цілому на різних етапах судочинства знаходяться позови щодо штрафів органів держархбудконтролю до ТОВ "Інвест-Регіон" на суму, як мінімум, в 4320900 грн .

Читайте також: У Британії мати виставила рахунок за "неявку" на вечірку сина

Раніше Держархбудінспекція повідомила, що Інспекція ДАБК у Києві оштрафувала на 1032000 грн ТОВ "Альянс Холдинг" за виявлені порушення при експлуатації АЗС на просп. Космонавта Комарова, 5 у Солом'янському районі Києва після виконаних будівельних робіт по її технічного переоснащення: на 5 вересня 2014 штраф в повному розмірі сплачено компанією на виконання постанови Київського апеляційного адмінсуду від 3 липня, яким задоволено скаргу інспекції на рішення Окружного адмінсуду Києва від 29 травня 2014 року.

ТОВ "Інвест-Регіон" створено в 2006 році. Основним видом діяльності є оптова торгівля твердим, рідким і газоподібним паливом.

Читайте також: 2014 рік був одним з найгірших в історії "Газпрому" - аналітика

Чистий прибуток компанії в 2013 році склала 22660000 грн проти 1480000 грн чистого збитку в 2012 році, чистий дохід зріс на 15%, до 63650000 грн.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 10 лютого 2015 року, власником 100% в статутному капіталі ТОВ було ТОВ "Альянс Холдинг".

Статутний капітал ТОВ "Інвест-Регіон" на 10 лютого 2015 становив 623 882 000 грн.