Політика
16 квітня 2018
Спецперевірка кандидатів у ЦВК завершилася - Парубій
Наразі триває дискусія, як обрати 13 членів ЦВК із 14 кандидатур.
news-image

Спецперевірка кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії успішно завершена, але триває політична дискусія щодо того, як обрати 13 членів ЦВК із 14 кандидатур. Про це заявив у понеділок на брифінгу після Погоджувальної ради парламенту Голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Спецперевірка нарешті завершена, вона зайняла більше часу, ніж планувалось. Але вона на сьогодні вже успішно завершена", - сказав Парубій.

За його словами, нині залишається дочекатись остаточного рішення Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя.

"Якщо цієї середи комітет прийме рішення, то в четвер у нас з'явиться можливість включити його до тижневого порядку денного для розгляду. Якщо в середу ці подання будуть розглянуті і схвалені, ми теоретично в четвер зможе їх розглядати. Але досі залишається невирішена дискусія стосовно того, як із 14 кандидатів обрати 13 членів ЦВК", - зауважив Голова ВР.

При цьому, зазначив він, ця політична дискусія "має широкий аспект і на сьогодні вона ще не завершена".

Як повідомлялося, 5 лютого Парубій дав доручення невідкладно направити документи кандидатів у члени ЦВК на спецперевірку. 

Спікер також оприлюднив текст подання Президента Петра Порошенка, в якому він запропонував Раді розглянути 14 кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії.

Термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК завершився ще 1 червня 2014 року, а 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії.

Читайте також: Голова Луганської адміністрації Гарбуз розповів, як три роки жив у лісі як Мауглі