Політика
14 травня 2018
Парубій назвав дедлайн для законопроекту про Антикорупційний суд
На розгляд сесійної зали законопроект має бути внесений у вівторок наступного тижня.
news-image

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив парламентському Комітету з питань правової політики завершити цієї середи розгляд поправок до законопроекту про Антикорупційний суд. Як наголосив він на засіданні Погоджувальної ради, ухвалення цього законопроекту має бути ключовим питанням наступного пленарного тижня 22-25 травня, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Надто вже затягнулося питання підготовки закону про Антикорупційний суд. І тому я зараз даю доручення Комітету з питань правової політики, щоб невідкладно вже цієї середи завершили огляд усіх правок по Антикорупційному суду і наступного тижня щоб ми перейшли до його розгляду», - сказав спікер, додавши, що на розгляд сесійної зали у другому читання законопроект має бути внесений у вівторок наступного тижня.

Разом із цим він підкреслив, що через велику кількість поправок до законопроекту його розгляд може зайняти до трьох днів. 

«Ми не маємо права більше відтягувати, бо це питання не тільки завершення нашої антикорупційної реформи, але й питання наших міжнародних зобов'язань, нашої співпраці з нашими міжнародними партнерами», - підкреслив спікер.

Як повідомлялося, 1 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" (№ 7440).

Читайте також: В Одесі суддя відмовився судити людину за орден Великої Вітчизняної війни