Політика
13 лютого 2015
Олланд: "Нормандська четвірка" може зібратися наступного тижня
В разі невдачі спроби досягти угоди по Україні на переговорах у Мінську Європейський союз змушений був би прийняти нові санкції відносно Росії
news-image

Про це повідомив за підсумками позапланового саміту ЄС президент Франції Франсуа Олланд, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на ТАСС.

"Ми вважаємо, що якщо угода про припинення вогню набуде чинності, як і передбачено, в неділю, ми будемо підтримувати постійний телефонний зв'язок між лідерами країн" нормандської четвірки ". Якщо в цьому буде необхідність зустріч" четвірки "може відбутися наступного тижня" , - сказав Олланд.

За його словами, в разі невдачі спроби досягти угоди по Україні на переговорах у Мінську Європейський союз змушений був би прийняти нові санкції відносно Росії.

Він висловив сподівання, що жодна зі сторін "не скористається перемир'ям, щоб поповнити свої сили і підготувати нові наступу".

"Те, що відбулося в Мінську, має велике значення, так як лідерам країн вдалося вдруге зібратися в" нормандському форматі "і досягти згоди по тексту", - сказав Олланд.

Нагадаємо, на зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини та Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведено важке озброєння.

Як заявив президент Росії Володимир Путін після закінчення переговорів, українські військові повинні відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовики - від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінскоіх домовленостей. Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія висувала неприйнятні для Києва умови. За його словами, на федералізацію або автономію для Донбасу Україна не погодилася. Президент Франції Франсуа Олланд назвав досягнуті в Мінську домовленості "полегшенням для Європи" і "надією для України"

Читайте також: Мінська угода – бомба сповільненої дії