Суспільство
13 лютого 2015
Власників «АТБ-маркету» підозрюють у зв'язках з сепаратистами
Правоохоронців просять перевірити зв'язки власників "АТБ-маркету" з сепаратистами.
news-image

Про це в кулуарах парламенту журналістам розповів народний депутат, колишній командир батальйону "Луганськ-1" Артем Вітко, передає Єдність.інфо з посиланням на "РБК".

За словами нардепа, він вже відправив до правоохоронних органів відповідний депутатський запит.

Вітко зазначає, що про незаконну діяльність "АТБ-маркету" на окупованих територіях дізнався від бійців свого батальйону.

"Нещодавно від бійців батальйону до мене надійшла інформація, що на окупованій території, так званої ЛНР / ДНР безперешкодно проїжджають автомобілі з написом "АТБ ". Після пошуку інформації я дізнався, що "АТБ-маркет", магазини, які залишилися в Криму, зараз нормально розширюються і торгують за рублі. Оскільки я житель Луганська і у мене є знайомі на цій окупованій території, які зараз ховаються, я дізнався, що автомобілі з написом "АТБ-маркет" під'їжджають до мережі магазинів "Народний", вони просто змінили вивіски, і ті продукти харчування, які продаються на неокупованої території, зараз продаються на окупованій", - сказав він.

Читайте також: Українська торгова мережа вирішила припинити продаж товарів РФ

Вітко заявляє, що власники АТБ пов'язані з оточенням колишнього Президента України Віктора Януковича - екс-головою СБУ Олескандром Якименко, колишнім нардепом-регіоналом Юрієм Самойленко та екс-керівником департаменту "Т" СБУ Сергієм Ганжою. Він підкреслив, що Якименко та Ганжа зараз оголошені в розшук за підозрою в державній зраді.

Нардеп звертає увагу на те, що мережа АТБ працює на окупованій території в той час, як іноземні компанії давно припинили свою діяльність. Він просить правоохоронців перевірити зв'язки АТБ з сепаратистами.

"Співвласник АТБ Буткевич є давнім агентом Кремля. За ним стоять російські агенти з оточення Януковича екс-глава СБУ Якименко і колишній депутат-регіонал Самойленко. Ці кагебешнікі є організаторами вбивств наших братів на Майдані і на Донбасі. Це підтверджує глава СБУ Наливайченко. Вони до досі заробляють гроші на мільйонах українців і пускають їх на підтримку російської агресії! "- написав Вітко у своєму депутатському запиті до керівників СБУ, МВС і Генпрокуратури.

Він також стверджує, що "розвиток бізнесу Буткевича досягло свого піку в часи злочинної влади" і він "був" гаманцем "Януковича". "Цей олігарх, на знак подяки за стрімкий "розвиток" його магазинів неодноразово організовував і був спонсором сімейних свят родини Януковича.

"Я знайшов в Інтернеті фотографію, на якій разом власники АТБ, дружина екс-Президента Віктора Януковича і депутат Самойленко ... Мені цікаво чому в анексованому Криму, звідки пішли всі європейські та американські фірми, працює наше українське АТБ? За чиї гроші гинуть зараз наші солдати, в тому числі і мої колишні підлеглі, які разом зі мною звільняли Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, які щодня перебувають під обстрілом ", - сказав Вітко.

"Я народний депутат, а не слідчий орган. Я роблю цей запит, щоб правоохоронні органи розібралися в цій ситуації, нехай підтвердять або спростують цю інформацію. Або нехай власники" АТБ-маркету "дадуть відповідь, чому в Криму досі працюють їхні магазини ? Чому там ціни в рублях? Чому майно деяких жителів, які виїхали в Україну, в Криму націоналізують, а "АТБ-маркет" процвітає? », - зазначив депутат.

На питання про те, що робитиме нардеп у випадку, якщо інформація підтвердиться, Вітко відповів: "Ми будемо всіляко сприяти, щоб по відношенню до даних громадянам порушили кримінальну справу і довели його до логічного завершення", - сказав він.