Політика
13 лютого 2015
Домовленості з російськими терористами не мають юридичної сили і протирічать Конституції - Ярош
Тому, на його думку, вони не є обов'язковими для виконання, і його батальйон н збирається роззброюватись
news-image

Командир добровольчого батальйону "ДУК" Дмитро Ярош заявив, що домовленості з російськими терористами не мають юридичної сили.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на особистий ФБ Яроша.

"ПС  (Правий сектор - ред.) вважає, що будь-які домовленості з проросійськими терористами не мають жодної юридичної сили, протирічать існуючій Конституції України, а отже їх виконання не є обов'язковим для громадян. Тому, у випадку якщо ЗСУ отримають наказ на відвід важкої техніки та артилерії і невідкриття вогню, ДУК ПС залишає за собою право продовжити активні бойові дії згідно власних оперативних планів, до повного звільнення українських земель від російської окупації", - пише Ярош.

За його словами, "будь-які спроби так званого розброєння українських патріотів будуть дестабілізовувати ситуацію в середині держави та грати на руку Путіну і державі-агресору - Росії". Крім того, відзначає комбат, "всі такі спроби будуть приречені на поразку, бо бійці добровольчих формувань здатні захистити своє право на оборону держави і народу у будь-який спосіб, всіма доцільними методами і засобами".

"З РФ і Путіним будь-які домовленості неможливі. ВОНИ їх ніколи не будуть дотримуватися. Президент України робить все, що може на міжнародній арені; крики про капітуляцію тут зайві... Я би радив Петру Олексійовичу все ж спробувати долучити до перемовин США і Великобританію. У цих держав, на відміну від Франції та Німеччини, є послідовна антикремлівська політика...", - наводить свої роздуми Ярош.