Apple показала нові версії iOS та macOS
Компанія представила нові версії ключових операційних систем..
news-image

В ході першого дня конференції WWDC Apple представила нові версії ключових операційних систем: iOS і macOS. Про це повідомляє ain.ua, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

У новій iOS 12 Apple сфокусувалася на продуктивності. Оновлення отримають ті ж пристрої, що підтримували iOS 11. Це iPhone 5s і новіше, а також iPad Air і новіше.

Запуск програм і поява клавіатури прискориться удвічі, виклик камери буде відбуватися на 70% швидше.

Спільно з Pixar компанія розробила формат для AR-контенту - USDZ. Його можуть використовувати сайти і додатки для демо-матеріалів чи інтерактивних ілюстрацій.

З'явився новий додаток - AR-лінійка Measure. Він дозволяє вимірювати розмір реальних об'єктів, а також розпізнає прямокутні об'єкти.

ARkit 2 - новий фреймворк для роботи з доповненою реальністю. Покращено розпізнавання особи, рендеринг, з'явилося розпізнавання об'єктів і підтримка мультиплеєрного режиму. Користувачі декількох iPhone або iPad зможуть побачити одні й ті ж самі віртуальні об'єкти, а також взаємодіяти з ними.

Photos почнуть пропонувати пошукові запити. Також покращилися інші способи пошуку: за заходами, за типами закладів і так далі.

Крім цього, в iOS 12 можна додати пропозиції від Siri на головний екран. Асистент вивчає ваші звички і повідомляє про релевантні дії. Наприклад, якщо ви щоранку купуєте каву - Siri почне це пропонувати.

Apple вводить підтримку нічної версії режиму - до ранку в ньому не будуть відображатися повідомлення. Також режим "Не турбувати" можна запускати з таймером, виставляючи його на потрібний відрізок часу.

Повідомлення. З'явилася тонке налаштування нотифікацій. Їх можна приховувати з екрану блокування, відправляючи відразу в центр повідомлень. Siri буде пропонувати відключення повідомлення від невикористовуваних програм.

Screen Time. Це контрольна панель, яка раз на тиждень буде надсилати детальний звіт про використання смартфона. Ви побачите, скільки ви користувалися додатками і коли.

Animoji. Анімовані смайлики тепер розпізнають мову. Також з'явилися нові аватари.

Memoji. Тепер можна створювати власні віртуальні аватари, як в Snapchat. Записувати Animoji і Memoji можна прямо з програми "Камера".

З'явилася підтримка групових дзвінків - до 32 осіб одночасно. При цьому є накладення Animoji і Memoji в реальному часі.

Версія macOS 10.14 називається "Мохаве". Це пустеля на кордоні Каліфорнії і Невади.

Темна тема. Вона перемикає інтерфейс додатків в темні кольори, змінює шпалери. Адаптовані всі нативні додатки від Apple, включаючи середовище для розробників XCode.

Динамічний десктоп. З цією функцією робочий стіл автоматично змінює вид протягом дня.

Desktop stacks. Вирішення проблеми з захаращеними робочими столами - нова функція групує файли з робочого столу в "стопки" по типу.

 
 
 

Швидкий переглядач Quick Look отримав підтримку розмітки для файлів і зображень.

Скріншоти запозичили функцію з iOS. Після створення скріншота він відображається в правому нижньому кутку. Доступно швидке використання розмітки.

Приватність. Тепер з'являться повідомлення від додатків, які вимагають доступу до даних, на кшталт мікрофона, розташування, даних Safari і так далі.

Safari отримає просунуті налаштування безпеки і буде показувати попередження на сторінках, які використовують трекінгові елементи. Браузер більше не стане видавати докладну інформацію про пристрій, так що компаніям буде складніше відрізнити ваш Mac від інших Mac.

Apple не планує об'єднувати macOS і iOS. Зате компанія показала прев’ю нового проекту, який допоможе перенести мобільні додатки на десктоп. Вони адаптовані для використання клавіатури, трекпада або миші.