Україна
13 лютого 2015
Порошенко створив Дорадчу міжнародну раду реформ і призначив її головою Саакашвілі
Сьогодні, 13 лютого, президент України Петро Порошенко указом створив Дорадчу міжнародну раду реформ та призначив її головою Михайла Саакашвілі.
news-image

Як повідомляє прес-служба президента, Дорадча міжнародна рада реформ — консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення та упровадження в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду. Рада залучатиме іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищуватиме рівень міжнародної підтримки України, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на УНІАН

«Ми досить довго думали, як краще використати знання, досвід та унікальні ноу-хау Міхеїла Саакашвілі. У Грузії він зміг реформувати фактично усі сфери економічного, політичного та суспільного життя. Той шлях, який ми лише розпочали минулого року з Революції Гідності, наші сусіди проторували та перевірили. І вони готові ділитися з нами своїм досвідом. Донедавна Міхеїл був, по суті, позаштатним консультантом України з питань реформ. І сьогодні, нарешті, він отримає офіційний статус», - цитує прес-служба главу держави.

Також президент повідомив, що Саакашвілі стане представником України за кордоном і водночас представником міжнародної спільноти в Україні. 

Положення та склад Дорадчої міжнародної ради реформ визначатиме її голова. Вона працюватиме у тісній зв’язці з Національною радою реформ, а її голова стане членом Національної ради, повідомляє також прес-служба президента.

Читайте також: Саакашвілі розповів, що в АПУ працює близько 100 чоловік з його команди