Спорт
9 липня 2018
Вукоєвич відрахований з делегації збірної Хорватії за вигук «Слава Україні»
У ФІФА вважають поведінку гравців «втручанням політики в спорт».
news-image

Огнена Вукоєвича звільнили з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахували зі складу делегації на ЧС-2018 через відео з вигуком "Слава Україні!", повідомляє офіційний сайт ФФХ, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Огнєн Вукоєвич був звільнений від виконання обов’язків помічника тренера збірної хорватської національної команди за рішенням керівництва Хорватської Федерації", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, футболіста позбавили акредитації на Чемпіонаті та звільнили з посади спостерігача від збірної.

"Хорватський футбольний союз вибачається перед російською публікою за дії члена хорватської делегації. Огнєн Вукоєвич і Домагой Віда також вибачаються за свої заяви", – кажуть в організації.
Повідомляється, що футболісти "жодним чином не припускали наявності політичних конотацій", але "на жаль, залишили місце для таких тлумачень".

7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію - і після матчу екс-гравець київського "Динамо" Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!"

У ФІФА вважають це «втручанням політики в спорт».

Читайте також: Тренерський штаб луганської «Зорі» пройде стажування в мадридському «Реалі»