Київ
20 липня 2018
Обраний голова Київського управління ДБР пройшов перевірку «Автомайдану» на добропорядність
Обраний на відкритому конкурсі директором територіального управління Державного бюро розслідувань в місті Києві Руслан Марчук пройшов перевірку на добропорядність, проведену всеукраїнським об'єднанням "Автомайдан".
news-image

Про це повідомляє "Радіо Свобода", передає «Є!».

Так, всеукраїнське об'єднання "Автомайдан" проаналізувало всіх претендентів на керівні позиції в Держбюро розслідувань. За підсумками перевірки, Руслан Марчук отримав "зелену позначку", що означає, що у нього немає негативної репутації і його можна призначати на посаду без ризику.

Зазначимо, тести для відбору претендентів на посади в ДБР розробила Рада Європи, а прозорість самого процесу гарантували представники Євросоюзу, що особисто були присутні на конкурсі. 5 тисяч претендентів проходили ретельний відбір, включаючи тест на поліграфі.

"З 2003 року я працюю на практичних посадах в органах внутрішніх справ. Бачачи недосконалість процесів і знаючи, що зараз створюються нові правоохоронні структури для більш ефективної протидії злочинності, я прийняв рішення спробувати свої сили в Держбюро розслідувань. Думаю, це той самий орган, який зможе ефективно і якісно боротися з сучасною злочинністю", – заявив Марчук на співбесіді з представниками відбіркової комісії.

Підкреслимо, що Руслан Марчук брав безпосередню участь у розкритті низки резонансних злочинів. Так, у березні 2018 року в ході спецоперації під його керівництвом в Одесі був затриманий співробітник Державної міграційної служби за організацію злочинних "схем" щодо отримання громадянства України.

В кінці того ж місяця на хабарі були затримані двоє посадових осіб "Укрзалізниці".

Орім цього, на початку квітня 2018 року департамент Марчука за його безпосередній участі викрив 18 осіб, підозрюваних у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Нагадаємо, тестування проводилося в кілька етапів: спершу шукачів перевіряли на знання норм законодавства, потім вони виконували практичне завдання, проходили співбесіду і в самому кінці – тест на поліграфі.

Остаточне рішення про призначення на посади в Бюро буде приймати директор ДБР Роман Труба після проведення щодо переможців перевірки.

Довідка: Руслан Миколайович Марчук народився в 1982 році в селі Княжин Житомирської області. У 2003 році закінчив Луганську академію внутрішніх справ за спеціальністю "правознавство". Після випуску одразу вступив на службу в органи внутрішніх справ Житомирської області, де з 2003 року на різних посадах займався боротьбою з економічною злочинністю.

У січні 2017 року був переведений у Волинську область, де очолив Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки НацполіціїУкраїни. З листопада 2017 року – заступник начальника Департаменту – начальник управління оперативних розробок Департаменту захисту економіки Нацполіції України.