Світ
14 лютого 2015
За гектар землі в Гонконзі заплатили $ 654 млн
Угода з ділянкою землі за адресою Пік-роуд 75 стала найбільшою в історії Гонконгу в сфері приватної житлової власності.
news-image

Міжнародна консалтингова компанія Savills, яка представляла інтереси продавця, повідомила про те, що продажна ціна склала $ 654 млн, пише Abcnews з посиланням на World Property Journal, передає Є! Єдність.інфо

Це величезна ділянка на вершині гори, широко відома під ім'ям "Сад Хо Тунг", охоплює площу в 11520 кв. м (1,15 га), таким чином, середня ціна місцевого "квадрата" склала $ 56,7 тис. Ім'я нового власника земельного наділу поки тримається в таємниці.

Раймонд Лі, генеральний директор китайського відділення Savills, прокоментував угоду:

"Це велика честь - надати свої професійні послуги родині Хо Тунг. Ця унікальна операція продемонструвала, що наша команда виправдала довіру клієнтів і показала високий рівень професіоналізму".

За словами Патріка Чау, заступника головного директора в секторі житла та інвестицій Savills, "ця ділянка, розташовану у відокремленому місці з безперешкодним видом на море, є кращим доказом того, що в цій ніші активи з унікальними характеристиками можуть досягати астрономічних цін".

Читайте також: Японська газета порівняла Крим і Курили і закликала Росію не спотворювати історію

Недавнє дослідження світового ринку елітної нерухомості показало, що Гонконгу належить ставити цінові рекорди протягом багатьох років, оскільки концентрація капіталу в Азії зробить його ще більш привабливим.