Світ
15 лютого 2015
Сльози колишнього капітана Costa Concordia перед суддями: "Того дня помер і я"
Скеттіно втік зі сцени, розплакавшись на ранковому засіданні.
news-image

Повідомивші про свою хворобу, капітан затонулого лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно не був присутній на оголошенні вироку, пише Лаура Монтанарі в статті, опублікованій в газеті La Repubblica, передає Є! Єдність.інфо

"Далеко від усіх Франческо Скеттіно в цей раз тоне в поодинці. Телекамерам і тисячам тих, хто стежив за процесом в прямому ефірі по ТБ або інтернету, він залишив порожній стілець в першому ряду, на лаві підсудних." У нього висока температура ", - сказав в його виправдання адвокат. Таким чином, о восьмій вечора, коли почалися випуски теленовин, а судді вийшли для оголошення вироку, колишній капітан Costa Concordia був відсутній в залі і не чув вироку (його засудили до 16 років). "Іменем італійського народу .. . ", - почав голова суду Джованні Пульятті, але Скеттіно вже їхав на автомобілі додому", - пише автор статті.

Скеттіно втік зі сцени, розплакавшись на ранковому засіданні. Обвинувачений хоче зробити заяву. Він піднявся і почав: "Тоді 13 січня помер і я. Я прожив три роки в жахливій медійної м'ясорубці, кошмар якої, якщо з ним не стикатися, важко зрозуміти. Це, разом з болем з причини того, що сталося, важко назвати життям. .. ". Він втупився в листок із записами, з поправками, зробленими від руки. Його переповнювали емоції. "Мене звинувачують у тому, що я не попросив вибачення, але біль не можна показувати, я ніколи б не хотів розповідати про неї ...". Голос затремтів. Він більше не зміг говорити. "Все", - він все ж закінчив фразу. І розридався. Це вже була капітуляція. Скеттіно залишався стояти, дивлячись у папірець, і, ймовірно, відчував всю марність боротьби. Або всю тяжкість скоєних ним помилок. "Можете сідати", - сказав йому суддя. Але він, здавалося, не чув, він був пригнічений, пише автор статті.

Читайте також: Пілот "Аерофлоту" шокував пасажирів, назвавши українців "покидьками"

Він будував свою лінію захисту, звинувачуючи в помилках своїх підлеглих. Його не було в залі суду, коли три прокурора виступали протягом 18 годин, просячи 26 років ув'язнення і негайного арешту обвинуваченого. Він був відсутній, тому що, за словами його захисту, обвинувальна промова тривала довше запланованого, йдеться в статті.

У ході розслідування цієї аварії корабля стало відомо про безліч моментів. Можливо, найбільш кричущим була очна ставка між Франческо Скеттіно і офіцером пароплавства Грегоріо Де Фалько. Весь світ облетів та знаменита телефонна розмова, коли Де Фалько запитував, скільки людей залишилося на борту, а Скеттіно відповідав: "Не знаю, я перебуваю в шлюпці, думаю, максимум чоловік 10". Але їх було набагато більше. Де Фалько наказував капітану повернутися на судно: "Капітан, повертайся на корабель ...". Тепер ця фраза буде слідувати за ним завжди, як клеймо, як друк, пише автор статті.