Події
25 листопада 2018
Російський корабель протаранив військовий буксир ВМС України в Азовському морі
Унаслідок тарану в українського буксиру пошкодився головний двигун, обшивка та леєрне огородження.
news-image

25 листопада два малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ планово переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі. Про цей перехід заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм та безпеки судноплавства, заявили у ВМС. 
Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Проте … прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України. Прикордонний корабель «Дон» здійснив таран нашого рейдового буксиру. Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами», — повідомило командування військово-морських сил.

Унаслідок тарану в українського буксиру пошкодився головний двигун, обшивка та леєрне огородження, також втрачено рятувальний плотик. Зазначимо, наприкінці липня Росія збільшила свою активність у Азовському морі та почала затримувати іноземні судна при проході Керченської протоки. Україна звинуватила РФ у маніпулюванні угодою про Азовське море. 25 жовтня Європарламент схвалив проект резолюції, який передбачає посилення санкцій проти Росії у разі загострення ситуації в Азовському морі. Окрім того, проект пропонує призначити «спецпосланця по Криму і Донбасу», який буде займатись станом справ у регіоні.

Читайте також: Чи ймовірна морська війна між Україною і Росією - прогноз астролога