Події
28 листопада 2018
Президент підписав закон «Про введення воєнного стану в Україні»
Про це повідомив прес-секретар президента.
news-image

Президент Порошенко підписав закон про затвердження указу "Про введення воєнного стану в Україні". Повідомлення про це опублікував прес-секретар президента Святослав Цеголко на сторінці у Фейсбуці.

 
 
Нагадаємо, депутати ухвалили цей законопроект 26 листопада.

Ним затверджується указ президента від 26 листопада 2018 року №393 "Про введення воєнного стану в Україні" з таким застереженням: воєнний стан вводиться в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Воєнний стан в Україні запроваджується із 14-ї години 26 листопада 2018 року строком на 30 діб – до 14-ї дня 26 грудня 2018 року.

Поштовхом до запровадження воєнного стану стало те, що 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир, разом із 24 моряками, 3 з яких, за підтвердженою росіянами інформацією, отримали поранення