Світ
16 лютого 2015
Депутат ФРН: Озброєння України може призвести до Третьої світової війни
Спроби вирішити конфлікт на Донбасі військовими методами, що передбачає передачу Україні озброєння країнами Заходу, може призвести до вибуху Третьої світової війни.
news-image

Про це під час VIII Форуму Європа-Україна в польському місті Лодзь в неділю заявив депутат німецького Бундестагу, член німецько-української парламентської групи Норберт Шпинрат (СДПН).

«Думаю, що ми повинні використовувати всі можливі дипломатичні методи (вирішення конфлікту на Донбасі - ред.). Не уявляю собі можливості вирішення конфлікту військовими методами, тому що з цього може розгорітися Третя світова війна», - підкреслив Шпинрат.

Він підкреслив, що постачання українцям зброї призведе до ще більшої ескалації конфлікту, тому потрібно використовувати всі дипломатичні можливості, зокрема в рамках Мінських домовленостей.

Німецький політик вважає, що економічні санкції, накладені на Росію, роблять свою справу і негативно впливають на економіку, а чергові санкції можуть ще більше погіршити ситуацію там. Шпинрат повідомив, що Німеччина однозначно підтримує Україну в конфлікті з Росією, однак і сама страждає з економічної точки зору конфлікту через накладені на РФ санкції.

Німецький політик також зазначив, що Крим з юридичної точки зору є територією України і Берлін робити все, щоб він фактично повернувся до складу України. Член Бундестагу визнав, що український уряд має право і обов'язок оборонятися у світлі російської агресії в Україні, проте радить не поспішати з озброєнням України, а «дати час на реалізацію домовленостей в Мінську і сподіватися, що буде успіх».

Читайте також: Незалежно від новин з Мінська, зброя для України актуальна – екс-посол США