Політика
18 грудня 2018
Лукашенко - Пашиняну: А чого ти язик засунув в одне місце? (відео)
У Вірменії зазначили, що Лукашенко продовжує практикувати розголошення змісту закритих зустрічей.
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з російськими журналістами в Мінську розповів про розмову з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, яка відбулася на початку грудня на неформальному саміті СНД в Санкт-Петербурзі, передає «Є!»

За словами Лукашенка, він запитав у Пашиняна, чому той критикує Білорусь через постачання зброї Баку, але зберігає мовчання з приводу того, що Росія посідає перше місце за обсягами продажу озброєнь Азербайджану.

"Я сказав йому при Путіні: Нікол, нумо поставмо крапки над "i". Хто посідає перше місце по торгівлі зброєю з Азербайджаном? Хто? Відповідь, Росія. А чого ти язик засунув в одне місце? Скажи йому, покритикуй Володимира Володимировича. А, боїшся?", - сказав Лукашенко.

Білоруський лідер нагадав Пашиняну, що друге місце по продажах Азербайджану озброєння посідає Ізраїль, третє - Туреччина. І лише четверте чи п'яте місце, і то з урахуванням "Полонезов" (білоруська реактивна система залпового вогню - прим.), посідає Білорусь.

"Ну ось що ти нападаєш на Білорусь? Нападаєш на своїх, щоб чужі зрозуміли? Ну ти скажи, і я буду мовчати", - додав Лукашенко.

У відповідь на заяву президента Білорусі прес-секретар прем'єр-міністра Вірменії Арман Єгоян підкреслив, що Пашинян в ході обговорень з Володимиром Путіним постійно піднімав проблему постачання російської зброї до Азербайджану.

"На жаль, Лукашенко продовжує практикувати розголошення змісту закритих зустрічей. Лукашенко в черговий раз, оголосив тільки те, що сказав він, і не сказав про те, які відповіді він отримав від прем'єр-міністра Вірменії", - зазначив прес-секретар.