Події
16 лютого 2015
Судді Печерського суду оголосили самовідвід у справі про розстріл на Майдані
Судді Печерського районного суду Києва Олеся Батрин та Сергій Вовк заявили самовідвід від розгляду справи колишніх бійців спецпідрозділу МВС “Беркут” Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, обвинувачуваних у розстрілі 39-ти активістів Майдану.
news-image

Про самовідвід було заявлено під час сьогоднішнього судового засідання у справі, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на УНІАН.

Згідно з поясненням, судді взяли самовідвід у зв'язку з тим, що брали участь у досудовому слідстві в справі “беркутівців” як слідчі судді слідчого.

Наразі суд заслуховує думки потерпілих та інших учасників процесу щодо заяв про самовідвід.

Як повідомлялося, минулого року у Генпрокуратурі заявили про завершення досудового розслідування стосовно командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві Дмитра Садовника та двох його підлеглих - Зінченка й Аброськіна, які спільно з іншими правоохоронцями вранці 20 лютого 2014 року, виконуючи злочинний наказ колишніх керівників держави, неправомірно застосували вогнепальну зброю та вчинили вбивство 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській у місті Києві.

Восени Печерський райсуд Києва змінив Садовнику запобіжний захід із взяття під варту на домашній арешт, і підозрюваний зник, його оголошено у розшук.

Читайте також: Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього мера Києва

Аброськіну та Зінченку суд продовжив термін тримання під вартою до 23 березня.