Суспільство
16 лютого 2015
"Аномальна зона. Піски" - документальний фільм про війну на Сході України (відео)
Фільм присвячений вимушеному співіснуванню на лінії фронту місцевих, військових і волонтерів
news-image

Вихід фільму анонсували на офіційній сторінці "Правого сектору", повідомляє Єдність.інфо.

"За кілометр від злітної смуги Донецького аеропорту попри оголошене "перемир’я" стріляє артилерія. У Пісках не переходять, а перебігають дороги – працює снайпер. Кого накрив снаряд, без ритуалів ховають просто на подвір’ї – кладовище на окупованих територіях. Про дітей у зруйнованих і розграбованих будинках нагадують хіба грамоти і подяки на стінах. Паперові трофеї і книги мародери не чіпають", - розповідають у "Правому секторі".

Із чотирьох тисяч селян залишилася сотня – решта виїхали. У будинках немає електрики і тепла. Воду місцеві добувають, розтоплюючи сніг на грубках. Чай, консерви, шоколад беруть у бійців "Правого сектору".

Піски – населений пункт під контролем українських військових, утім навіть на звільнених територіях немає доступу до українських медіа. "Там працюють вісім каналів – п’ять російських та три канали сепаратистів – "Оплот", "Новоросія – ТВ" і "Юніон". Найближчим часом самопроголошене Міністерство зв’язку невизнаної "ДНР" планують підключити ще 20 російських каналів у цифровому мовленні. Радіостанції, на яких була помічена "українська пропаганда" відключають", - додають у повідомленні.

Читайте також:В Міноборони зняли кліп про українську армію на пісню російського репера Ноггано aka Баста