Війна
17 лютого 2015
Держдеп заявляє про порушення режиму припинення вогню в Україні
Сепаратисти не виконують досягнутих домовленостей
news-image

Сполучені Штати занепокоєні погіршенням ситуації всередині та навколо Дебальцевого. Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті Посольства США в Україні, пише Є | Єдність.інфо.

Продовження обстрілів позицій сил АТО підтверджують і в моніторинговій місії ОБСЄ. При цьому США наголошують, що українські війська були обстріляні 129 разів протягом останніх 24 годин сепаратистами, яких підтримує Росія, загинули п’ятеро військових, поранено 25, в тому числі в наслідок нападу на конвой, який евакуював поранених з Дебальцевого.

У Держдепартаменті заявляють, що агресивні дії і заяви підтримуваних Росією сепаратистів загрожують виконанню Мінського пакету угод від 12 лютого. Крім того, в повідомленні заяві міститься заклик до Росії припинити подібні атаки:

Ми закликаємо Росію і підтримуваних нею сепаратистів негайно припинити усі атаки, розпочати діалог з ОБСЄ щодо сприяння припиненню вогню, і, як це передбачено в пакеті заходів, погоджених 12 лютого, повною мірою виконати свої зобов'язання згідно Мінських домовленостей від 5 і 19 вересня.