Події
26 березня 2019
Балух знаходиться в СІЗО Твері
Балух досі не розподілений в колонію.
news-image

За інформацією адвоката Тараса Омельченка, Балух досі не розподілений в колонію, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Український політв'язень Володимир Балух , якого етапують з окупованого Криму до Тверської області РФ, на даний час знаходиться в Слідчому ізоляторі №1 міста Твері. Про це Кримській правозахисній групі повідомив кримський адвокат Тарас Омельченко.

За його інформацією, Балух досі не розподілений в колонію. На думку адвокатів і правозахисників, українця відправлять до виправної колонії №4 (м. Торжок).

Раніше заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що політв'язня Володимира Балуха відправляють в одну з «червоних» колоній Тверської області РФ. Його адвокат Ольга Дінзе повідомила, що Балуха етапують в колонію, в якій до ув'язнених застосовують насильство. Правозахисники упевнені, що для Балуха з його відкритою проукраїнською позицією етапування в російську колонію – це пряма загроза його життю.

Нагадаємо, кримчанина Володимира Балуха ФСБ Росії затримала у грудні 2016 року за звинуваченням у зберіганні боєприпасів. Його захист і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України на подвір’ї свого будинку.

Балуху залишилося відбувати покарання трохи більше року. У січні підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив йому в умовно-достроковому звільненні. 

Читайте також:Це смертний вирок, а через голодування син помре, - батько Павла Гриба щодо рішення російського суду