Політика
18 лютого 2015
Маккейн звинуватив західних лідерів у потуранні Володимиру Путіну і його маріонеткам на Донбасі
Американські сенатори Джон Маккейн на Ліндсі Грем оприлюднили спільну заяву, у якій звинуватили західних лідерів у потуранні Володимиру Путіну і його маріонеткам на Донбасі.
news-image

Про це йдеться у заяві, яка є реакцією сенаторів на події у Дебальцевому, повідомляє Голос Америки.

"Канцлер Німеччини та президент Франції, за підтримки президента США легітимізують розчленування суверенної нації у Європі вперше за 70 років", - заявили сенатори.

"Західні лідери заявляють, що військового рішення конфлікту в Україні немає. Путін так не думає. Він продовжує агресію, і за відсутності сильнішої підтримки Заходом української армії, надалі ми спостерігатимемо реалізацію нав'язаного Росією військового вирішення в Україні, як це вже сталося на частині території Грузії та Молдови", - заявили законодавці.

Маккейн та Грем закликали негайно надати Україні зброю та накласти суворіші санкції на Росію.

Читайте також:"Скільки ще людей в Україні повинні померти, перш ніж ми їм допоможемо захистити себе" - Маккейн

"Давно пора надати Україні захисне озброєння та накласти додаткові санкції та покарання, які можуть змінити поведінку Путіна, включено із виключенням Росії з фінансової системи SWIFT. Президент Обама має зробити це негайно, а не ховатись за провальними спробами домовитись з агресором у той час, коли реальна ситуація робить будь-яку дипломатію неефективною", - закликали сенатори.