Україна
19 лютого 2015
РНБО підтримав пропозицію Порошенко про введення миротворців на Донбас, - Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.
news-image

Про це він сказав на брифінгу в АП, розповідаючи про рішення, прийняті на засіданні РНБО, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на 5.ua.

"Дуже важливе питання, яке було розглянуто, і було прийнято відповідне рішення про звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України операції з підтримання миру і безпеки. Мова йде про те, що Міністерство закордонних справ України підготувало звернення, ми сподіваємося, що Верховна Рада також підтримає це рішення з приводу звернення до Ради безпеки ООН, Євросоюзу про введення миротворчого контингенту в Україну", - заявив Турчинов по завершенню засідання РНБО.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що миротворчий контингент, про введення якого буде просити Україна, повинен буде стати не тільки на лінії зіткнення між військовими і бойовиками, але і на тій частині кордону з Росією, яка не контролюється Україною.

"Є пропозиція щодо звернення про введення на територію миротворців, які повинні стояти як уздовж лінії зіткнення, так і вздовж неконтрольованого ділянки російсько-українського кордону", - уточнив Турчинов.

На його думку, це стане реальним кроком мирного вирішення нинішнього конфлікту.

Нагадаємо, що Україна проситиме введення поліцейської місії Євросоюзу в якості миротворців, заявив раніше президент Петро Порошенко.

Читайте також: РНБО схвалила зміни до закону про воєнний стан