Суспільство
19 лютого 2015
В Москві прокремлівський рух "Антимайдан" проведе мітинг під гаслом "Рік Майдану. Не забудемо! Не пробачимо!"
Як повідомляється на сайті організаторів, акція пройде під гаслом "Рік Майдану. Не забудемо! Не пробачимо!".
news-image

21 лютого російський прокремлівський рух "Антимайдан" проведе мітинг у Москві, присвячений річниці Революції Гідності. Про це пише Радіо. Свобода.

Як повідомляється на сайті організаторів, акція пройде під гаслом "Рік Майдану. Не забудемо! Не пробачимо!".

Тим часом Москва наповнена плакатами і гаслами, що рекламують акцію і запрошують прийти на неї всіх "небайдужих, які виступають за сильну і неподільну Росію". Заклики прийти на акцію звучать і з російських державних телеканалів.

Опозиційний російський політик Олексій Навальний з'ясував, що замовник реклами мітингу "Антимайдана", рух "Бойове братство", витратив на рекламні щити в Москві майже 3 млн рублів.

"Коли ми спробували зателефонувати і отримати коментар у "Бойового братства" щодо конкретних умов розміщення реклами, - нам відповіли, що керівник організації знаходиться на нараді в Кремлі", - розповіла співробітниця Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь.

Зазначається, що акція узгоджена мерією Москви. На думку "Антимайдана", у ній можуть взяти участь до десяти тисяч людей. Організатори планують зібрати на акцію представників понад 20 громадських організацій.

Ймовірно, тільки так вдасться назбирати для заходу кілька тисяч осіб, пише видання.

"Рух "Антимайдан" демонструє високу психологічну залежність Кремля від Майдану як історичного та ідеологічного явища", - вважає політолог Станіслав Бєлковський.

"Антимайдан" - це точна копія, калька руху "Наші", створеного після першого українського Майдану в 2005 році. І по ідеології, і по риториці та фразеології - це "Наші-2", - зазначив він.

Про створення руху "Антимайдан" оголосили в середині січня. Озвучена мета - "не допустити в Росії "кольорових" революцій, подібних українській". Серед організаторів - заступник голови громадської організації "Бойове братство" сенатор Дмитро Саблін, друг Володимира Путіна, лідер мотоклубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов (Хірург) та ін.