Війна
20 лютого 2015
З'явилась інформація про втрати українських підрозділів у районі Дебальцевого
На цей момент шляхом опитування командирів частин і підрозділів встановлена ​​загибель 168 воїнів, 112- потрапили в полон, 29 - пропали безвісти.
news-image

Українські війська відбили на Дебальцевському плацдармі за 25 діб битви два запеклих штурми російських найманців: 24 січня - 1 лютого і 12-14 лютого, а також постійно вели бої місцевого значення і з боєм прорвали кільце оточення противника 18 лютого. Цензор.НЕТ робить спроби встановити точну чисельність загиблих, поранених, зниклих безвісти, полонених зі складу українських військ, що билися на Дебальцевському плацдармі, повідомляє Є | Єдність.інфо.

У ході цієї 25-денної битви командири підрозділів на цей момент заявили такі цифри втрат:

128-а гірсько-піхотна бригада: 30 загиблих, 4 пропали безвісти, 2 потрапили в полон. Збір даних триває, але ще не всі підрозділи повернулися в базовий табір. Командування частини має зв'язок із усіма підрозділами, але доля щонайменше 10 військовослужбовців наразі невідома. Точні втрати будуть встановлені в найближчі 2-3 дні.

25-й окремий мотопіхотний батальйон "Київська Русь": 17 загиблих, 1 полонений.

40-й мотопіхотний батальйон 17-ї танкової бригади: 21 загиблий, 91 полонений. Доля приблизно 10 бійців залишається невідомою. Точні втрати будуть встановлені завтра.

101-а бригада охорони Генерального штабу: 26 загиблих, 5 полонених.

13-й мотопіхотний батальйон 1-ї танкової бригади: близько 30 загиблих, 6 полонених. Точні втрати будуть встановлені завтра.

30-а механізована бригада: 22 загиблих, 76 поранених. Кількість полонених не встановлено. Точні втрати з'єднання будуть встановлені в найближчі два-три дні. 

Харківська бригада Нацгвардії 3017: 4 воїна загинуло, 2 в полоні, 3 пропало без вісті.

3-й полк спецназу: 3 загиблих, 3 в полоні, 2 - поки невідомо.

Батальйон Нацгвардії "Донбас": 9 загиблих, 15 поранених.

Батальйон МВС "Артемівськ": 3 загиблих.

55-а артилерійська бригада: 2 загиблих.

Львівська бригада Нацгвардії № 3002: 2 полонених.

Співробітники МВС: 1 загиблий.

Чеченський добровольчий батальйон імені Джохара Дудаєва: 1 загиблий.

По інших частинах і підрозділах поки немає даних.

Були також: 55-а артилерійська бригада, батальйон Нацгвардії імені Кульчицького, батальйон МВС "Львів", 4 спецпідрозділи ЗСУ, 3 спецпідрозділи Нацгвардії.

Таким чином на цей момент шляхом опитування командирів частин і підрозділів встановлена ​​загибель 168 воїнів, 112 воїнів потрапили в полон, 29 пропали безвісти.

Проте ці дані не повні, оскільки більшість частин і підрозділів були перемішані, розосереджені і під час прориву бойові порядки були порушені. Ще не всі воїни прибули до призначених пунктів дислокації.

У цьому списку не зазначені бойові втрати українських військ на зовнішньому периметрі Дебальцевської дуги, які билися в районі Світлодарська, Троїцького, і намагалися прорвати оточення ззовні 9-17 лютого. Їх втрати становлять менші цифри, але вони також дуже значні - не один десяток людей.