Політика
21 лютого 2015
Україна направила Німеччині ноту протесту через "лівих" на Донбасі
news-image

Україна направила ноту протесту до міністерства закордонних справ ФРН з приводу зустрічі депутатів бундестагу від опозиційної Лівої партії Вольфганга Герке та Андрія Хункі  з прем'єр-міністром самопроголошеної ДНР Олександром Захарченко.

Про це заявив посол України Андрій Мельник в інтерв'ю берлінській газеті Der Tagesspiegel, опублікованому в суботу, 21 лютого, про що пише "Gazeta.ua" з посиланням на DW.

"Під виглядом гуманітарної акції була висловлена ​​підтримка терористам", - заявив посол.

Український дипломат особливо відзначив, що німецькі політики в'їхали на територію, контрольовану проросійськими сепаратистами, з боку Росії, в той час як іноземні громадяни не мають права перетинати кордон України у місцях, де її не контролюють українські прикордонники. Тепер Герке та Хункі загрожує заборона на відвідування України.

"Обидва депутати порушили своєю поїздкою наші закони", - підкреслив Мельник.

Під час поїздки на схід України представників німецької Лівої партії супроводжував депутат Держдуми РФ, комуніст Володимир Бессонов.

Офіційна мета візиту німецьких політиків - доставка гуманітарного вантажу, проте в Донецьку Герке та Хункі сфотографувалися з лідером сепаратистів Захарченко. У Німеччині вояж "лівих" в Донбас викликав критику.