Світ
21 лютого 2015
The Independent назвав Меркель лідером вільного світу
Федеральний канцлер Німеччини є найбільш могутнім політиком в новітній європейській історії.
news-image

Канцлер ФРН Ангела Меркель є найбільш могутньою політичною фігурою в історії сучасної Європи, пише британська ліволіберальною газета The Independent, передає Є! Єдність.інфо

Більш того, глава німецького уряду "в даний час де-факто є лідером вільного світу", - йдеться в коментарі, опублікованому на сайті британського видання 20 лютого і в паперовій версії 21 лютого.

"Генрі Кіссінджер насправді ніколи не ставив питання: "Кому мені зателефонувати, якщо я хочу поговорити з Європою". Але якщо б його поставив один із сучасних наступників маестро реальної політики, відповідь була б дуже очевидна", - пише автор коментаря Эймол Раджан.

В останні два тижні Меркель була центральною фігурою у вирішенні двох великих європейських проблем - українського конфлікту і грецької кризи, зазначає далі видання.

Зокрема, її заслугою стало проведення зустрічі президентів РФ і України Володимира Путіна і Петра Порошенка в Мінську, зазначається далі в статті. Головну роль Меркель грає у питанні про майбутнє єврозони і політиці Єврогрупи щодо Греції.

Читайте також: Меркель заявила, що не зможе жити, якщо не спробує добитися припинення вогню на Донбасі