Події
22 лютого 2015
В Харкові введено найвищий рівень антитерористичної загрози, - Турчинов
Секретар РНБО наголосив, що під час мирної ходи, присвяченої пам'яті загиблих на Майдані, було використано керований вибуховий пристрій направленої дії.
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що в Харкові введено найвищий рівень антитерористичної загрози.

Про це УНІАН поінформували у прес-службі РНБО.

”У зв`язку із террактом, що відбувся у Харкові, під час якого, за попередніми данами, загинув один міліціонер та один цивільний, а також постраждали п`ятеро правоохоронців і четверо цивільних громадян, у місті введено найвищий рівень терористичної загрози та розпочато проведення антитерористичної операції”, - сказав Турчинов.

За його словами, під час мирної ходи, присвяченій пам`яті загиблих на Майдані, був використаний керований вибуховий пристрій направленої дії. 

Секретар РНБО повідомив, що СБУ разом із МВС розпочали антитерористичну операцію, ”в результаті якої вже затримано четверо учасників підриву та вилучено зброю, зокрема гранатомет”.

”Антитерористична операція продовжується”, - сказав Турчинов, додавши, що за інформацію, наявною у СБУ група, яка здійснили теракт, проходила навчання у Бєлгороді РФ.

 

Читайте також:СБУ затримала підозрюваних в організації теракту в Харкові - Лубківський

”Це зайвий раз свідчить про те, що терористична кампанія, що здійснюється в Україні, має одних і тих самих замовників та організаторів, що і агресія на Сході”, - повідомив Турчинов.