Суспільство
23 лютого 2015
З 1 квітня кримська молодь почнє служити в армії РФ
Молоді жителі автономії, що зберегли українське громадянство, ще можуть уникнути цієї долі
news-image

Весняний призов розпочнеться в Криму 1 квітня і завершиться 15 липня. Про це в ефірі радіо "Росія сьогодні" повідомив співробітник відділу призову кримського військкомату Сергій Погорєлов, повідомляє Є ! Єдність.інфо із посиланням на РиаНовости.

Він додав, що зараз військові комісари республіки проводять масштабну роботу з вивчення майбутніх призовників.

"У Російській Федерації, на відміну від України, такого елементу, як "вивчення громадян "приділяється дуже велика роль. Ми не просто беремо молоду людину в армію, ми повинні по максимуму використовувати його можливості та дати військову спеціальність. І на підставі такого вивчення ми визначаємо, в які війська піде призовник ", - сказав Сергій Погорєлов.

Він також додав, що ведеться активна робота з Міністерством охорони здоров'я Республіки Крим, підписано угоду про співпрацю.

"Не в кожному в районі Криму є така база медичних установ, як в Сімферополі. Тому для серйозних медичних досліджень, які необхідно провести, або для лікування, призовник направляється в кримську столицю", - зазначив співробітник військкомату.

Сергій Погорєлов повідомив, що в Криму в порівнянні з іншими суб'єктами Російської Федерації стан здоров'я призовників значно краще.

Крім того, за даними кримського військкомату, щороку зростає число дівчат, охочих служити в армії за контрактом, що пояснюється хорошою соціальною базою, можливістю отримання професії та освіти за рахунок коштів Міністерства оборони.

Ухильників від служби в армії, за даними Сергія Погорєлова, сьогодні в Криму практично немає.

Нагадаємо, призовний вік в Росії від 18 до 27 років. Закликаних у 2015 році кримчани будуть служити тільки у військових частинах, розташованих на території півострова.