Політика
30 жовтня 2019
Вадим Рабінович: Україна з приходом нової влади отримала «порошенківщіну» в гіршому вигляді
Впевненість в цьому висловив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович.
news-image

Нова влада не знає, що робити з економікою, як управляти країною, і нічого іншого не придумала, як в терміновому порядку виставити Україну на продаж. Впевненість в цьому висловив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович,пише «Є!» з посиланням на zagittya.

«Продаж землі без проведення референдуму - це злочин проти українського народу. Якщо ми віримо, що розорені українці можуть сьогодні купити свою землю, то це неправда. Рішення про продаж землі говорить про те, що Україна виставлена ​​на продаж в терміновому порядку! Нам кажуть: «Це вимога МВФ!». Так плювали ми на МВФ. Фонд завжди вимагає прийняти подібні вбивчі кроки, але члени делегації МВФ потім поїдуть, а ми залишимося і без землі, і без грошей», - заявив парламентарій в кулуарах Верховної Ради в середу, 30 жовтня.

 

 

Вадим Рабінович зізнався, що «по-людськи «слуг» може зрозуміти - продавши землю, один рік вони зможуть трошки «пожирувати» і показати, що, мовляв, не все у нас і погано...»

«Але хто купить цю землю? Спочатку влада нам казала, що заборонить купувати іноземцям землю. Але потім дозволила скуповувати її компаніям з іноземними власниками. Так у нас і без цього всім володіють, держзамовлення виконують офшорні - іноземні компанії», - звернув увагу політик.

За словами Вадима Рабіновича, «продаж української землі - необхідність для тих, хто не розуміє, що робити з державою, як рятувати економіку».

«Вони обіцяють нам стати аграрною державою, а скінчиться це тим, що продадуть останнє і втечуть! Влада думає, що, маючи підтримку, можна гратися без кінця, швидко землю продати. Цього не буде! Нагадаю, що я працюю «місцевою Вангою», і заявляю, що якщо більшість винесе законопроект про продаж землі в сесійний зал, то це скінчиться дуже погано», - попередив співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя».

Прокоментував Вадим Рабінович і ситуацію навколо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо подій в Одесі 2 травня 2014 року.

«Я став свідком ганьби партії «Слуги народу», яка не підтримала створення Тимчасової слідчої комісії щодо злочинів в Одесі 2 травня 2014 року. Думав, що депутати не будуть прогинатися під своїх кураторів, але зал просто не голосував...», - констатував парламентарій.

У зв'язку з цим співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» нагадав, що «Верховна Рада - це не місце для базарних торгів, це орган, де приймають закони, обговорюють їх і оцінюють ситуацію в нашій країні з парламентсько-президентською формою правління».

«Навіть закон «Про ТСК» валяється у президента, хоча за Конституцією він повинен його або підписати, або накласти вето. Навіщо їм ТСК, якщо в Раді сидять люди, які тиснуть кнопочки? Вони не голосували сьогодні, тому що їм дали команду «кнопочки не натискати». І я хочу, щоб сьогодні перед сном депутати поговорили зі своєю совістю, бо та кількість голосів, яку дала «Слуга народу», мене шокувала. Сьогодні все стало на свої місця: «Слуги народу» - це частина банди Порошенка», - констатував Вадим Рабінович.

Народний депутат звернувся до українців: «Дорогі українці, одесити, відкрийте очі! Я теж голосував за Зеленського. Я винен. У мене теж була мрія, що молоді люди змінять нашу країну, а в результаті ми отримали «порошенківщіну» в гіршому вигляді. Не голосуючи за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування злочинів в Одесі, вони пішли на поводу у Порошенка, показавши, хто вони є насправді. І це національна трагедія! Ми не можемо довіряти владі. Я сподіваюся, що люди прозріли і більше ніколи не проголосують за тих, хто не може назвати злочинців злочинцями», - заявив Вадим Рабінович.

Прокоментував народний депутат і ще одне вкрай важливе для України питання - питання тарифів. Вадим Рабінович звернув увагу на те, що «закон про зниження тарифів на газ для населення - це єдиний закон опозиції, який влада винесла в сесійний зал», і висловив нерозуміння, чому народні депутати говорять про що завгодно, тільки не про тарифи.

«Я розумів, що провладні фракції за нього не проголосують, тому що їм потрібно більше грошей викачати з українців за рахунок високих тарифів. Я взагалі не розумію, чому ми говоримо в парламенті про що завгодно, тільки не про тарифи! «Слуга народу» обіцяла їх знизити, але не робить цього, хоча це можна зробити прямо зараз. А все тому, що вони не хочуть зупинити потік прибутку десятку людей. Уже помінялися куратори, ні в Одесі, ні в Харкові, ні в Києві злодіїв не саджають, контрабанду не зупинили! Влада не буде знижувати тарифи, буде намагатися продати землю!..» - впевнений Вадим Рабінович.

Вся ця ситуація не залишає опозиції вибору - її представники знову починають кампанію, яка буде розповідати українцям, що ж насправді відбувається в країні.

«Я після виборів не ходив на телебачення - думав, що до влади прийшли люди, які зроблять «як треба». Але я помилявся. Сьогодні я остаточно зрозумів, що треба повертатися на телебачення, оскільки мирне співіснування з тими, хто продає землю, не знижує тарифи, не хоче розслідувати одеські злочин, вже неможливе. Потрібно говорити людям, що, наприклад, наша партія не ідеальна, але єдина, яка може навести порядок в цій країні. Ми не найрозумніші, але наші пропозиції - працюючі: мир, зниження тарифів, припинення цієї вакханалії. І перед тим, як будувати нову країну, потрібно підвести підсумки, сказати, хто вкрав всі наші багатства, обрушив гривну, вивозив наш бюджет. Зараз можна простежити всі транзакції, і я обов'язково з цим питанням буду звертатися до генерального прокурора. Більш того, я, а також міжнародні компанію готові надати інформацію про крадіжку грошей з бюджету. Упевнений, це допоможе повернути кошти в країну. Чому ж влада цим не займається?» - задався питанням Вадим Рабінович.

На завершення співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» закликав: «Треба, нарешті, почати розводити війська, припиняти риторику ненависті в ЗМІ, карати тих, хто розпалює ненависть у суспільстві».

«Чому, коли умовний Харків не хоче жити в одній країні з умовним Львовом, то це вважається сепаратизмом, а коли Львів не хоче жити з Харковом - це нормально? Розведення військ з обох сторін - єдиний позитивний момент за останній час, але продавати при цьому землю і знищувати український народ тарифами - це дурість. Загальна ситуація в країні катастрофічна!» - резюмував Вадим Рабінович.

 

Читайте також:Рабінович: Україна без миру неможлива - і нова влада це знає (відео)