Події
23 лютого 2015
Терористи у Ровеньках провели парад на честь "Дня Захисника Вітчизни" (відео)
У місті на честь свята майорять прапори Росії, "ЛНР" та Радянського Союзу
news-image

На відео, що з'явилося у Мережі, можна побачити, як на окупованих територіях  святкують 23 лютого -свято, що у Росії має назву "День захисника Вітчизни", повідомляє Є | Єдність.інфо.

Зокрема, сьогодні у Ровеньках, що на Луганщині, відбувся парад, в якому взяли участь ополченці та казаки. На військовій техніці, на якій "захисники" прямували містом, майоріли прапори Росії та "ЛНР".  Також серед учасників "параду" були помічені червоні прапори з зображенням серпа і молота, що мали нагадувати радянське минуле. Поруч із ополченцями на танках, тримаючи зброю, сиділи малі діти. Місцеві мешканці вітали один одного із святом та вигукували  гасла "Слава Новоросії".

Як повідомляє сепаратистське видання "Новороссия", такий "масштабний захід" в місті проводиться вперше. А у святковому параді беруть участь військові підрозділи міста, які буквально  "вчора повернулися з передових позицій разом з трофейною технікою".

"Сьогодні все місто зрозуміло, що Донбас ніхто не здолає, вже не страшно нічого, поки є такі захисники і такі віддані жителі Донбасу", -йдеться в повідомленні видання.

Як відомо, офіційно 23 лютого в Україні вже не є святковим днем. День захисника Вітчизни був перенесений на 14 жовтня - свято Покрови Пресвятої Богородиці. Відомо, що в Україні в цей день відзначається День українського козацтва. А   Богородиця з  давніх-давен є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.