Спорт
11 листопада 2019
У «Динамо» та «Шахтар» прокоментували зупинку матчу через расизм
У футбольних клубах «Динамо» та «Шахтар» прокоментували поведінку уболівальників, які вигукували образи на адресу бразильських гравців «Шахтаря».
news-image

У футбольних клубах «Динамо» та «Шахтар» прокоментували поведінку уболівальників, які вигукували образи на адресу бразильських гравців «Шахтаря» після чого арбітр зупинив матч. Так, у «Шахтар» засудили поведінку фанатів, а в «Динамо» твердження про вину уболівальників назвали поспішним. Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

У заяві «Шахтаря» ідеться, що клуб виступає категорично проти будь-яких проявів расизму, расової дискримінації, ксенофобії та пов’язаної з цим нетерпимості: «Не може бути жодного виправдання тим, хто заподіює образи, ґрунтуючись на кольорі шкіри, релігійних і політичних переконаннях».

Ми засуджуємо подібну поведінку глядачів, завжди виступатимемо на підтримку й захист наших гравців. Закликаємо футбольні органи, клуби зупинити расизм на стадіонах», — додали в «Шахтарі».

Водночас у заяві «Динамо» заявили, що твердження про провину уболівальників є «поспішним»: «Поділяючи занепокоєність наших донецьких колег у питаннях щодо дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо поспішним твердження про заздалегідь визначену провину вболівальників, в той час коли розслідування обставин цієї справи ще навіть не розпочалось. З’ясування факту події, визначення ролі та можливої провини її учасників є виключною прерогативою органів досудового розслідування. Ми з нетерпінням чекаємо початку слідства».

Також у «Динамо» звинуватили вітчизняну Асоціацію футболу в тому, що «боротьба з футбольним хуліганством зводиться лише до визначення розмірів грошових штрафів». «Натомість, за усі роки не ініційовано жодного заходу, зустрічі, діалогу з представниками фан-середовища, лідерами уболівальницьких рухів».

Проблема нетерпимості є актуальною не лише для окремих клубів, а й, на превеликий жаль, присутня на більшості активних фанатських секторів», — додали в «Динамо».

Нагадаємо, 10 листопада арбітр Микола Балакін зупинив футбольний матч між «Шахтарем» та «Динамо»: під час другого тайму Балакін забрав команди в підтрибунне приміщення після того, як вболівальники вигукували образи на адресу бразильських гравців «Шахтаря». Матч зупинили на 3 хвилини. Капітан команди Тайсон показав трибунам середній палець.

Після повернення на поле арбітр показав Тайсону червону картку.

Матч 14-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги завершився з рахунком 1:0 на користь «Шахтаря». 

Також раніше стало відомо, що Світоліна перемогла американку Кенін на WTA Finals-2019.