Економіка та бізнес
16 листопада 2019
Українські аграрії та профспілки створили страйком
На перших порах страйковий комітет планує висловити підтримку двом проектам законів “Трудового кодексу України”, зареєстровані у парламенті
news-image

Профспілки, підприємницькі та фермерські організації оголосили про створення страйкового комітету. Про це під час зустрічі з пресою повідомив директор Інституту профспілкового розвитку Михайло Чаплига, інформує «Є!», з посиланням на seeds.org.ua.

Ми хочемо об’єднатися, щоб в разі потреби створити всеукраїнський страйк. Форми майдану є архаїчними формами рішень. Страйк є європейським методом захисту прав та свобод, – сказав Чаплига.

До страйкового комітету “Заради майбутнього!” увійшли Федерація профспілок України, ВГО “Союз захисту підприємництва”, Громадська спілка “Аграрний союз України” та Асоціація фермерів та приватних землевласників України.

На перших порах страйковий комітет планує висловити підтримку двом проектам законів “Трудового кодексу України”, зареєстровані у парламенті, закликати до збереження діючої нині спрощеної системи оподаткування та продовження мораторію на продаж земель с/г призначення до проведення референдуму щодо цього питання.

Читайте також: Необхідно провести справедливу оцінку землі - Ігор Швайка. Ексклюзив