Україна
25 лютого 2015
Помер предстоятель УАПЦ митрополит Мефодій
news-image

24 лютого на 65-му році життя в результаті хвороби помер предстоятель Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) митрополит Мефодій (Кудряков). Про це повідомляє прес-служба УАПЦ, передає Є! Єдність.інфо

"Архієреїв, духовенства та вірних Української Автокефальної Православної Церкви, а також рідним і близьким покійного митрополита Мефодія висловлюю своє співчуття. Завершилося земне життя владики, душею він відійшов до Престолу Божого і всім нам, як християнам, належить молитися за його упокій. Ми повинні щиро просити Господа, щоб Він упокоїв душу новопреставленого митрополита Мефодія в оселях праведників і простив йому всі провини вільні і невільні. Благословляю архієреїв і духовенства Київського Патріархату підносити заупокійні молитви за душу покійного митрополита", - йдеться у співчутті патріарха УПЦ КП Філарета.

Час і місце поховання Владики, а також дата позачергового Архієрейського Собору стануть відомі пізніше.
Мефодій (в миру-Кудряков Валерій Андрійович) народився 11 березня 1949 року в н. п. Копичинці Тернопільської області.

Закінчив Московську духовну семінарію та Московську духовну академію в Загорську. У 1981 році висвячений на священика, служив у Львівській та Тернопільській єпархіях РПЦ. У 1990 році перейшов в УАПЦ. У 1995 році він був пострижений у чернецтво з нареченням іменем Мефодій. У 1999 році возведений у сан митрополита.
14 вересня 2000 року обраний Предстоятелем УАПЦ з титулом "митрополита Тернопільського і Подільського".

Читайте також: УПЦ МП зарахувала до лику святих останнього отамана Запорізької Січі Калнишевського