Політика
25 лютого 2015
Могеріні і Пан Гі Мун обговорили посилення місії ОБСЄ в Україні
Могеріні підкреслила, що Мінські домовленості повинні бути втілені в життя в повному обсязі, і це загальний пріоритет для ЄС і ООН
news-image

Вчора Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні і генеральний секретар ООН Пан Гі Мун обговорили питання посилення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо виконання Мінських домовленостей в Україні.

Про це йшлося під час телефонної розмови між чиновниками у вівторок, 24 лютого, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ.

"Вони обговорили необхідність координації поточних зусиль з підтримки імплементації мінських домовленостей, особливо по зміцненню спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні", - повідомили в Європейській службі зовнішньої діяльності.

Могеріні підкреслила, що Мінські домовленості повинні бути втілені в життя в повному обсязі, і це загальний пріоритет для ЄС і ООН.

"ЄС вже надає постійну практичну та фінансову підтримку місії ОБСЄ. Зараз ми працюємо над збільшенням підтримки ОБСЄ, щоб вона могла повною мірою діяти на місці", - заявила представник ЄС.

Нагадаємо, в Мінську 12 лютого після складних переговорів тривалістю близько 15 годин лідери України, Німеччини, Франції та РФ, а також учасники контактної групи з припинення війни в Донбасі схвалили нову угоду. Результатом зустрічі став "Комплекс заходів по виконанню Мінських угод" - неоднозначний для України документ, один з пунктів якого передбачає припинення вогню в Донбасі 15 лютого з 00 годин за київським часом.

Під час переговорів у нормандському форматі і після підписання нової угоди по врегулюванню ситуації в Донбасі на сході України окупанти продовжили активні бойові дії по всій лінії фронту.

Читайте також: ЄС проаналізує пропозицію Києва про направлення поліцейської місії на схід України