Політика
25 лютого 2015
Керрі: Москва брехала мені щодо України
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що представники Росії неодноразово "брехали йому в очі" про свої дії в Україні.
news-image

У виступі перед комітетом з міжнародних відносин сенату США, пан Керрі ствердно відповів на питання голови комітету республіканця Ліндсі Грема про те, чи бреше російська сторона щодо ситуації на сході України, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ВВС.

"Росія поринула у період найбільш відвертої й великої пропагандистської кампанії, яку я бачив з часу розпалу Холодної війни", - сказав пан Керрі.
"І вони вперто спотворювали дійсність, брехали - називайте це як хочете - в очі мені та іншим людям у багатьох випадках", - додав держсек США.

Водночас пан Керрі відмовився прокоментувати заклики американських конгресменів до постачання зброї в Україну, заявивши, що такий захід досі перебуває на стадії обговорення між представниками адміністрації президента Обами і конгресу.

Російська влада послідовно заперечує, що на території України воюють її регулярні війська, але припускає, що в конфлікті беруть участь російські добровольці.

Москва також заперечує, що постачає сепаратистам зброю, однак західні країни вважають ці заяви неправдивими.

На початку лютого газета New York Times повідомила, що адміністрація Обами може погодитися на постачання в Україну оборонної зброї, насамперед протитанкових ракет.

Читайте також: Керрі: «Слава Україні!»