Суспільство
25 лютого 2015
Фонд допомоги дітям з синдромом Дауна образився на лозунг Антимайдану в Москві
Гасло «МИ НЕ майдауни!» яскраво демонструє нетерпимість до людей з синдромом Дауна і носить образливий характер
news-image

Благодійний фонд допомоги дітям з синдромом Дауна «Даунсайд Ап» засудив гасло прихильників «Антимайдана» «МИ НЕ майдауни!», написаний на одному з транспарантів під час ходи 21 лютого. Про це в середу, 25 лютого, повідомляється на сайті фонду, передає Є! Єдність.інфо 

«Ми, благодійний фонд "Даунсайд Ап", від імені тисяч сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна в нашій країні, вважаємо цей факт обурливим проявом невігластва й цинізму з боку всіх, хто має до нього відношення», - йдеться в заяві фонду.

У відкритому листі, який фонд адресував організаторам акції прихильників «Антимайдана», зазначається, що гасло «МИ НЕ майдауни!» яскраво демонструє нетерпимість до людей з синдромом Дауна і носить образливий характер.

Також в «Даунсайд Ап» нагадали, що Росія ратифікувала Конвенцію про права інвалідів, яка забороняє будь-яку дискримінацію за ознакою інвалідності та гарантує інвалідам правовий захист від дискримінації.

Читайте також:Ксенія Собчак прокоментувала мітинг «Антимайдан» в Москві

«Учасники ходи, причетні до транспаранту, схоже, не готові дотримуватися не тільки вимоги Конвенції, але й курс, визначений Президентом Росії, сформульовано у зверненні до ЗМІ: "Щоб люди з обмеженими можливостями жили звичайним життям, мало підвищувати пенсії і ліквідувати всілякі перешкоди, потрібно змінювати ставлення суспільства до них"», - підкреслюється в заяві фонду.

Благодійний фонд «Даунсайд Ап» також закликав усіх причетних до транспаранту і тих, хто прагне публічно висловлювати свою позицію, дбайливо і шанобливо ставитися до людей з обмеженими можливостями.

Читайте також:В Москві до 30% "антимайданівців" в перших рядах становили співробітники ФСБ та МВС Росії

Двадцять першого лютого у центрі Москви пройшла перша акція руху «Антимайдан», яка представляла собою ходу та мітинг-концерт на Площі Революції. Акція була присвячена річниці протестів в Києві. Її основним гаслом було «Рік майдану. Не забудемо, не пробачимо!».

Московська поліція оцінила кількість учасників в 35 тисяч чоловік. За словами організаторів, на акції були присутні 50 тисяч осіб.

Читайте також:Російські політики створюють свій "Антимайдан"