Україна
26 лютого 2015
В СБУ розповіли скільки коштує ухилення від мобілізації в різних областях України
news-image

Служба безпеки України жорстко припиняє спроби посадових осіб отримати хабарі при проведенні мобілізації, зокрема за останні кілька днів викрито п’ять фактів вимагання та отримання грошей за ухилення від мобілізації і проходження служби в зоні АТО. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає Є! Єдність.інфо

У Полтавській області затримали "на гарячому" заступника військового комісара одного з об’єднаних РВК. Майор отримав 2 тисячі гривень хабара від призовника за ухилення від мобілізації.

На Закарпатті гроші за звільнення від призову вимагав безпосередньо військовий комісар одного з ОРВК. Зловмисника затримано під час отримання хабара в 500 доларів.

Читайте також:"Повістка – це не вирок, це лише запрошення" - Генштаб

Також на Закарпатті СБУ викрила т.в.о командира однієї з військових частин, який вимагав від свого підлеглого 5 тисяч гривень за невідправлення його до зони АТО.

У Хмельницькій області СБУ спільно з військовою прокуратурою гарнізону викрили та припинили протиправну діяльність лікаря районної лікарні – який вимагав і одержав неправомірну вигоду від призовника. Медика затримали у момент одержання 10 тисяч гривень.

Також на Львівщині викрито протиправну діяльність лікаря центральної лікарні, який за 7 тисяч гривень оформив фіктивні висновки про опікунство над інвалідами. Отримані документи двоє громадян України планували надати до ОРВК для ухилення від мобілізації.

Читайте також:"Сядуть всі провокатори, які закликають зірвати мобілізацію" - Геращенко