Світ
5 березня 2020
У Каліфорнії через коронавірус затримали круїзний лайнер Grand Princess
Побоювання з'явилися після того, як через коронавірус помер 71-річний пасажир, який був на цьому судні під час круїзу в Мексику в лютому.
news-image

Біля берегів Каліфорнії ізолювали круїзний лайнер Grand Princess через підозри на те, що пасажири можуть бути заражені коронавірусом. На борту перебувають понад три тисячі громадян.

Як повідомляє San Francisco Chronicle, Grand Princess виконував круїз із Сан-Франциско на Гаваї і повинен був закінчити рейс 8 березня.

Побоювання з'явилися після того, як через коронавірус помер 71-річний пасажир, який був на цьому судні під час круїзу в Мексику в лютому.

Зараз на борту перебувають 62 пасажири, які також були на борту під час лютневої поїздки в Мексику. Влада вважає, що вони могли зазнати впливу вірусу й поширити недугу серед інших людей. Зараз у 20 осіб на борту є симптоми грипу. На судно планують доставити щонайменше 200 тестів на COVID-19.

 Нагадаємо, раніше в Японії затримали круїзний лайнер, на борту якого перебувало 3500 осіб через підозру симптомів смертельного коронавірусу.

Зазначимо, кількість заражених коронавірусом у світі в четвер, 5 березня, наблизилася до 95 тисяч. 3249 осіб померли.рта 

Як повідомляли раніше, 3 березня в Україні підтвердили перше зараження смертельним коронавірусом – захворювання виявили в Чернівцях. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в Кабміні. Заражений чоловік приїхав до України на машині з Румунії. Перед цим він відвідував Італію.