Політика
1 березня 2015
США надають Україні застарілу розвідінформацію - WSJ
news-image

Американські розвідслужби надають недостатньо повні дані зі своїх супутників для українських військових через ризики витоку інформації росіянам, а також з метою обмеження можливостей для ескалації конфлікту.

Про це йдеться в статті The Wall Street Journal, передає Є! Єдність.інфо

"Білий дім минулого року задовольнив запит України щодо надання фотознімків та інших розвідданих. Але перш, ніж передавати їх, американські чиновники замальовують зображення дислокацій російських військових на території РФ та знижують роздільну здатність таким чином, щоб розташування противника було нечітким", - пише автор публікації.

Крім того дані надходять із затримкою, принаймні, на 24 години. Таким чином ці зображення стають "менш корисними для українського військового командування", критикує видання дії американських військових.

Ці кроки, пояснює автор, здійснюються з урахуванням того, що "постачання американською розвідкою даних українцям може спровокувати більш агресивну військову відповідь з боку росіян", а зниження якості фотознімків здійснюється для "зменшення ризиків, що в разі потрапляння їх до рук росіян, вони зможуть отримати важливі дані щодо можливостей супутників США".

Водночас, як зазначає газета з посиланням на свої джерела, американські військові та розвідувальні агентства постачають більш детальну інформацію деяким українським чиновникам, яким довіряють у США, і які вважаються надійними.

"Ця інформація призначена тільки для їхніх очей, але не для використання на фронті", - зауважується в статті.

Читайте також:Військова міць бойовиків вже перевершує можливості деяких країн НАТО (супутникові знімки)