Політика
23 квітня 2020
В Україні починають випробування вакцини проти коронавірусу COVID-19
Ще до кінця тижня в українських лабораторіях пройдуть перші експериментальні випробування препарату для лікування пандемії коронавірусу
news-image

Президент Володимир Зеленський анонсував початок випробувань вакцини проти вірусу COVID-19, який може бути використаний для виробництва лікарських препаратів, ефективних у лікуванні небезпечної форми пневмонії. Про це глава держави розповів на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!» .

Зеленський зазначив, що українські вчені вже мають всі підстави вважати, що вакцина може істотно знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від тих ускладнень, які коронавірусна інфекція завдає людському організмові.

Особливо це стосується людей із зони підвищеного ризику, які мають серцево-судинні захворювання та цукровий діабет. Сподіваємося, що препарат буде не лише направлений на лікування коронавірусу, але і стане профілактикою від нього", - позначив гарант і додав, що необхідно набратися терпіння для отримання результатів випробування і "тримати кулачки", щоб все вийшло.

Також читайте: Українські апарати ШВЛ будуть удвічі дешевшими за імпортовані – Зеленський

Читайте також:Названо новий осередок коронавірусу в тілі людини: залишається надовго