Резонанс
1 березня 2015
Із квартири Нємцова забрали всі докази присутності армії РФ на Донбасі
Одним із перших на смерть найвідомішого російського опозиціонера відреагував той, хто сидить за Кремлівськими стінами і зазвичай тримає паузу в таких дражливих ситуаціях.
news-image

Володимир Путін назвав це вбивство замовним і провокативним. І пообіцяв матері Бориса Нємцова знайти злочинців. Про побоювання своєї мами, що Путін вб'є її сина за гострий язик, Борис Нємцов згадував в одному з останніх інтерв'ю. Автор кількох викривальних публікацій про господаря Кремля, Нємцов нині готував інформаційну бомбу - докази присутності Збройних сил Росії на Донбасі. Про це встиг повідомити і друзям, і Петру Порошенку.

Президент України підозрює, що це могло стати однією з причин убивства. Мотиви, версії і чим може обернутися для Росії загадкова смерть одного з найяскравіших лідерів опозиції, ідеться в сюжеті програми ТСН.

Нємцов очолював колону російських опозиціонерів відтоді, як Путін утретє прийшов до влади. Йому не пророкували президентського крісла, він навіть не був незаперечним лідером у роздробленій російській опозиції. Але Борис Нємцов гуртував людей і так яскраво і влучно критикував російський режим, дії Кремля і персонально Путіна, що викликало подив - як так довго лишався на свободі і взагалі живий.

Читайте також:Ксенія Собчак стала отримувати погрози після вбивства Нємцова

Нємцова вбили під стінами Кремля, де навіть пташка не пролетить непоміченою, де завжди чатують поліцейські, а десятки камер фіксують кожен рух. Напередодні протестного маршу проти політики Путіна, коли кожен опозиціонер, а надто ключовий організатор протесту, яким був Нємцов, під ковпаком. І про плани і пересування спецслужби знають краще за рідну матір.