Резонанс
24 червня 2020
СБУ викрила схему розкрадання майже 17 мільйонів гривень з бюджетних грошей
Привласнили 17,5 мільйонів: ексчиновників Мінкультури запідозрили у розкраданні бюджетних коштів
news-image

Майже 17 мільйонів гривень розікрали з бюджетних грошей, і до цього причетні колишні чиновники з Міністерства культури.  

Про це повідомив пресцентр СБУ, пише «Є!».

Річ йде про підроблення документів під час покупки нерухомості за державні гроші.

Таким чином, у розтраті державних коштів підозрюють працівників історико-етнографічного заповідника, підпорядкованого колишньому Міністерству культури.

У 2018 році генеральний директор закладу та двоє його спільників придбали фактично непотрібну адміністративну будівлю у Переяславі на Київщині. Вартість майна становила 2,5 мільйона гривень, проте чиновники придбали його за понад 19 мільйонів. Для цього зловмисники підробили документи, зокрема звіти про оцінку майна, а різницю вартості привласнили”, – йдеться в повідомленні.

Наразі всім трьом фігурантам оголошено підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1, 2, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Викриття протиправної схеми проводили співробітники ГУ СБУ у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури Київщини.

Читайте також: СБУ спіймала на гарячому осіб, які продавали посади топ-чиновників.

Читайте також:Коломойський і Боголюбов відкрили 2 компанії з виробництва зброї і боєприпасів на Прикарпатті