Політика
6 березня 2015
Найєм передрікає нову олігархічну війну в Україні і радить "запасатись попкорном"
Війну компроматів розпочне опонент Коломойського
news-image

Вчора голова Дніпропетровської ОДА та олігарх Ігор Коломойський на засіданні Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації заявив, що не буде платити дивіденди акціонерам "Укрнафти", мотивуючи це тим, що "Нафтогаз" не платить йому за видобутий газ.

Разом з тим, олігарх розповів про незаконну, на його думку, приватизацію "Укррудпрому" за сильно заниженою ціною, найбільшу користь від якої отримав інший олігарх Ринат Ахметов.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

На тлі роботи держпідтриємства "Укрнафта", яке довгий час контролював Коломойський, розгорається скандал. Олігарх не хоче втрачати контроль над надприбутковим підприємством. Україні пророкують нову олігархічну війну.

Читайте також:Коломойський: Не платитиму по дивідендам "Укрнафти", бо "Нафтогаз" не платить за видобутий газ

"Якщо Ігор Коломойський дійсно оприлюднить всі подробиці приватизації "Укррудпрому" (за словами Коломойського, приватизація "Укррудпрому" була незаконною; насправді він коштував на ті часи 50 млрд. дол., а його "розпиляли" за 500 млн. - ред.), Україну чекає великий переділ власності. Війна компроматів і перерозподіл активів так чи інакше торкнеться всіх олігархів, які грали з владою за часів президентства Леоніда Кучми - починаючи від Ріната Ахметова, Вадима Новинського, Віктора Пінчука і закінчуючи самим Ігорем Коломойським і його партнером Геннадієм Боголюбовим", - написав народний депутат Мустафа Найєм в своєму Фейсбуці.
"Яка мотивація самого співвласника групи Приват, сказати складно. Але якщо я все правильно розумію, попереду - більший скандал і викид компромату, маховик якого був запущений опонентами самого Ігоря Коломойського ще ДО вчорашніх подій. Але яким би брудним не був новий поворот олігархічних війн, я впевнений, він піде на користь країні. Ланцюгова реакція визнань і викриттів вже почалася, запасайтеся попкорном", - пише екс-журналіст.

Цю думку підтверджує друг і соратник Найєма Сергій Лещенко. Він також відзначає, що "маховик" протистояння найвпливовіших українців тільки запускається.

"Читайте про стосунки з Іванчуком з "Народного фронту", який блокує закон щодо Укрнафти"; про 110 мільйонів доларів хабарів, заплачених Коломойським Пінчуку, про Ахметова та нечесну приватизацію енергетичних активів часів Януковича; про замах на вбивство адвоката Карпенка, в чому Шокін підозрював Коломойського. З огляду на настрої Коломойського говорити, це тільки початок. Але його бажання викрити корупціонерів минулої влади не повинно виправдовувати його нахабство в поводженні з "Укрнафтою"", - написав він, відсилаючи читачів до нової резонансної статті в "Українській правді".